SriLankan Airlines és Amadeus közös siker

 2014. február 25. 17:23

Az Amadeus egyik legutóbbi sikere a SriLankan Airlines-hoz kapcsolódik, ugyanis a sri lankai nemzeti légitársaság is bevezette az Amadeus Altéa Suite rendszert a technológiai szolgáltatóval karöltve.

Leányvállalatával, a Mihin Lanka-val együtt ők az első légitársaság csoport az indiai szubkontinensen, amelyek alkalmazzák az Amadeus utaskiszolgálási rendszerét. A projekt első szakasza még 2013 decemberében befejeződött, a befejező lépések pedig 2014. közepére várhatók.

A rendszer cseréje gyorsan és zökkenőmentesen történt, amely több mint 205 ezer PNR és 960 ezer elektronikus jegy feldolgozását jelentette. Az Amadeus jelenleg vezető IT szolgáltatóként működik a Oneworld szövetség tagjai között, mivel a tagok több mint fele már használja az Amadeus Altéa Suite rendszert. Most a SriLankan Airlines is közelebb került a Oneworld szövetségbe való belépéshez.

A fuvarozó igénybe veszi az Amadeus Market Information Data - MIDT (Piaci Információs Adatok) rendszerét is az Amadeus Travel Intelligece portfolióból. Az MIDT részletes foglalási adatokkal szolgál, így a nemzeti légitársaság többek között kiterjedt elemzési szolgáltatással tudja biztosítani útvonal lehetőségei és a kereslet összhangját a bevételek növekedése érdekében.