Stagnál az utasforgalom, dübörög a cargo Ferihegyen

Forrás: turizmus.com

 2021. február 11. 09:50

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasforgalom januárban stagnált a múlt év utolsó hónapjaihoz képest, ugyanakkor az áruforgalom tovább emelkedett – közölte a Budapest Airport.

A tájékoztatás szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 első hónapjában 66 148 utast kezelt, ez 94,3 százalékos visszaesés az előző év azonos, még a koronavírus-járvány európai megjelenését megelőző időszakhoz képest.

Az egyes európai országok által decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások Európa-szerte tovább csökkentették az utasforgalmat – hangsúlyozták.

Budapest Airport

A decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások Európa-szerte tovább csökkentették az utasforgalmat

Fotó: Budapest Airport

Szemben az utasforgalommal, a Budapest Airport cargo forgalma – a rekordot döntő 2020-as év végi forgalom után – tovább szárnyal, a kezelt áru mennyisége elérte az 12 516 tonnát, ami 15,7 százalékos növekedés a 2020. januári időszakhoz képest.

A Budapest Airport értékelése szerint a több mint egy éve átadott BUD Cargo City továbbra is jó úton halad afelé, hogy Közép-Kelet-Európa elsőszámú cargo kapujává váljon.

A légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén; a BUD cargo nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút – írták a közleményben.