Stájerország készen áll a télre

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2018. november 09. 11:32

A legutóbbi, rekordokban bővelkedő téli szezon eredményeinek megismétlésére készülnek Stájerországban.

A 2017-es év egészében sikeres volt Stájerországban, több mint 4 millió vendég utazott a régióba, és Magyarországról is közel 8 százalékkal nőtt a vendégérkezések száma – mondta el a tartomány legfrissebb téli kínálatának bemutatására szervezett sajtótájékoztatón Erich Neuhold, a Steiermark Tourismus (Stájerország Tartományi Idegenforgalmi Hivatala) vezetője Budapesten.

Az idei év is biztatóan alakul, tette hozzá, a májustól szeptemberig tartó időszakban 4,6 százalékkal többen érkeztek Ausztria zöld szívébe az előző év hasonló időszakához képest. A tél ugyancsak szép eredményeket hozott, a 2017 novemberétől 2018 áprilisáig tartó szezonban több mint 1,7 millió vendégérkezést regisztráltak, ami 4,9 százalékos növekedést jelent az előző télhez viszonyítva.

A magyar vendégek is rekordot döntöttek: közel 100 ezer üdülővendég (+11%) több mint 370 ezer (+6,7%) éjszakát töltött el Stájerországban. Az eredményekkel összefügg, hogy a befektetési hajlandóság a síterepeken és a szállodaiparban is egyaránt magas, ennek köszönhetően az ajánlatok egyre változatosabbak.

A havas sportok, az alpesi síelés, sífutás, hótalpas túrázás mellett a termálfürdőzés, az adventi rendezvények, a különböző sportesemények és a gasztronómiai kínálat sokszínűsége is garantálja, hogy Stájerország vonzó téli üdülőhely maradjon.

Stájer szakemberek a sajtótájékoztatón

Fotó: turizmus.com

A családok továbbra is a stájer tél legfontosabb célcsoportjának számítanak. Ennek jegyében rendezik meg december 15-16-án az immár kétnapos, szezonnyitónak szánt 3. Stájer Családi Sífesztivált 38 sí- és sífutórégió részvételével. A komoly programkínálat mellett további vonzerő, hogy a családi síünepen a szolgáltatások vonzó ajánlatcsomagok keretében vehetők igénybe – tájékoztatott Erich Neuhold.

Az elmúlt években divatsporttá vált hótalpas túrázás ugyancsak kiemelt szerepet kap a stájer kínálatban. Murtal üdülőrégióban 2019. január 18. ás 27. között „Hótalpas Túrára fel!” címmel rendeznek tíznapos fesztivált, amelynek keretében összesen 30 rendezvénnyel várják a túrázókat, de emellett Stájerország többi régiója is változatos hótalpas túrázási lehetőségeket kínál.

A Steiremark Tourismus vezetője kitért arra is, hogy a digitális marketing új kihívások elé állítja a szakembereket, ezért Stájerország turisztikai hivatala tovább bővíti az online marketinget érintő tevékenységét, és az idei szezonban a „különleges pillanatok gyűjtését és megosztását” helyezi az online akciók középpontjába. Ennek jegyében arra kérik a vendégeket, hogy az #iamsteirmark, a #visitsteiermark és a #steiermarktourismus hashtagek segítségével osszák meg az Instagramon üdülésük legszebb pillanatait. A legjobb fotó jutalma egy családi üdülés Stájerországban.

A sajtótájékoztatón a régiók képviselői speciális ajánlataikat is bemutatták. Hoch-Steiermark kínálatát Claudia Flatscher, Ausseerland-Salzkammergutét Bernhard Michelitsch, a Schladming-Dachstein régióban lévő Skiamadé ajánlatait Marion Omulec, a Mura-völgye és környéke programjait Petra Moscher, a határhoz közeli Thermeland & Vulkanland Steiermark termálvizes programjait pedig Belinda Schagerl osztotta meg a sajtó képviselőivel.

Kapcsolódó cikkek