Star Wars napi flashmob a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2018. május 04. 16:08

Sokan kapták fel a fejüket május 4-én a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, amikor a hangosbemondóban figyelmeztették Han Solo nevű utast, hogy fáradjon a Millenium Falconhoz. A KLM budapesti Star Wars napjának nem ez volt az egyetlen meghökkentő eleme.

„May the force be with you!” – Az erő legyen veled! A Csillagok háborúja szállóigévé vált mondata ihlette a Nemzetközi Star Wars Napot, amelyet minden év május 4-én (May the fourth) ünnepelnek világszerte a George Lucas által megálmodott univerzum rajongói.

Idén a holland légitársaság is csatlakozott az ünneplők sorához egy izgalmas flashmobbal a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. A filmeposzból ismert karaktereket a délelőtt folyamán több alkalommal is hangosbemondó szólította, a járatukra várakozó utasokat pedig a Star Wars ikonikus zenéi szórakoztatták a csarnok hangszóróiból. A Sky Court közepén Star Wars-jelmezbe öltözött táncosok mutatták be egyéni koreográfiájukat, amely kimondottan erre az alkalomra készült. A profi mozgásművészek mellett a KLM dolgozói is magukra öltötték Darth Vader, a rohamosztagosok vagy éppen Leia hercegnő jelmezét, és a légitársaság egyenruháját viselő munkatársak is csatlakoztak hozzájuk.

 

A KLM járataival Budapestről induló utasok egész nap a filmeposzhoz kapcsolódó ajándéktárgyakat kapnak a beszállás előtt a Star Wars pólót viselő munkatársaktól.

A Nemzetközi Star Wars Nap jó alkalom volt arra, hogy a légitársaság felhívja a figyelmet a KLM tengerentúli, elsősorban észak-amerikai járataira, amelyek kényelmes csatlakozást kínálnak a társaság európai csomópontján keresztül, ezáltal az utasoknak poggyászaikat csak végső amerikai célállomásaikon kell felvenniük.

Kapcsolódó cikkek

Podcastot indít a KLM

2018. március 20.