„Stop overrel” csábít több turistát Belgiumba a Brussels Airlines

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. október 15. 09:57

Követve az izlandi Icelandair közelmúltbeli sikeres példáját, a belga Brussels Airlines is meghirdette új „Repülj és nyaralj!” programját.

Ha valaki a Brussels Airlines járataival utazik Európából vagy a Közel-Keletről a tengerentúlra, illetve onnan indulnak ugyanezekre a desztinációkra, akkor számára a légitársaság ingyenesen biztosít maximum öt szállodai éjszakát reggelivel a belga fővárosban, és ezen felül lehetősége is lesz kedvezményes kuponokkal felkeresni jó néhány turisztikai célpontot Belgium-szerte.

A tengerentúli forgalomban nem újdonság az ingyenes útmegszakítási lehetőség (stop over) az európai ki- és belépő pontokon, és nem is csak az Icelandair találmánya. Az ötvenes-hatvanas években a nagy interkontinentális légitársaságok eleve úgy kalkulálták transzatlanti járataik árát, hogy egy-két szálloda/reggeli is beleférjen, ez volt a „free day for shopping in Europe”. A Brussels Airlines mostani variációjában az az újdonság, hogy több szálon kapcsolja össze a légi szállító és a turisztikai iparágat.

Számos brüsszeli nevezetességet kedvezményes kuponnal lehet megtekinteni

Fotó: pixabay.com

Az árengedményt biztosító kuponos rendszer lehetőséget ad az internetes vásárlóknak arra, hogy autót béreljenek, kiránduljanak az ország legszebb vidékeire, egyes városok kijelölt éttermeiben árengedményt kapjanak, neves színházakat – például a híres Bejart Balett Intézetet –látogassanak meg és más kulturális programokat szervezzenek. A szolgáltatások köre a szeptemberi bevezetés óta folyamatosan bővül, és igen sok a fővároson kívüli jelentkező is.

A Belga Nemzeti Turisztikai Szövetség a siker láttán már most készíti a jövő évi elő- és főszezoni megállapodásokat, melyekben például a híres tengeri fürdőhely, Oostende, az Ardennekben lévő Spa, valamint Brugge és Gent is helyet kap. A légitársaság következő nyári menetrendjét és gépkapacitásait is úgy alakítja, hogy a komoly felfutást ígérő „Repülj velünk, és nyaralj Belgiumban!” program résztvevőinek is megfeleljen.