Stratégiai megállapodást kötött a Wizz Air és a Magyar Honvédség

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 25. 10:48

Az együttműködésnek köszönhetően a légitársaság a jövőben a Magyar Honvédség által üzemeltetett repülőtereket is használhatja, ha nem megfelelő külső körülmények miatt át kell irányítania valamelyik járatát.

A Wizz Air bejelentette, hogy stratégiai megállapodást kötött a Magyar Honvédség Parancsnokságával, illetve a Honvédelmi Minisztériummal a Magyar Honvédség Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, valamint a katonai légügyi hatósági és az állami légiközlekedési balesetvizsgálói feladatokat ellátó szervezetek repülőhajózó és légiutas-kísérő állományának képzéséről és továbbképzéséről.

A Wizz Air 16 éves tapasztalatát felhasználva fogja biztosítani a Magyar Honvédség Airbus A320 családba tartozó repülőgépein szolgálatot teljesítő személyzet jártasságának fenntartását ismeretfelújító képzésekkel és gyakorlati oktatással. A légitársaság, az iparági sztenderdeknél is szigorúbb és átfogóbb képzési protokolljának megfelelően, a saját hajózó és légiutas-kísérő személyzetének képzéséhez is használt elméleti és gyakorlati tanrendet követve fogja továbbképezni a Honvédség Airbus A320 családba tartozó repülőgépein szolgálatot teljesítő személyzet tagjait.

A Wizz Air 16 éves tapasztalatát felhasználva vesz részt a Magyar Honvédség személyzetének továbbképzésében

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air a továbbképzéshez rendelkezésre bocsátja Budapesten található oktatóközpontját, amely két, Airbus A320 CAE 7000XR típusú mozgó szimulátorral van felszerelve. A képzési központban található továbbá a TFC ultramodern kabinvészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a Flame Aviation újgenerációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképzőközpontja is. Az integrált képzési központban párhuzamosan zajlik a pilóták és az utaskísérők képzése.

A megállapodás keretében a Wizz Air és a Magyar Honvédség kölcsönösen együttműködnek a kecskeméti, illetve más, az MH által üzemeltetett repülőterek kihasználásában is. A Wizz Air ezáltal tovább tudja optimalizálni hazai üzemelését. Korábban előfordult, hogy külső körülmények (pl. nem megfelelő időjárási körülmények) miatt Budapest vagy Debrecen helyett a környező országok légikikötőibe kellett irányítani egyes járatokat. Az új hazai repülőterek bevonásával ez számos esetben kiküszöbölhető lesz, ami kedvezően fogja befolyásolni a légitársaság utasainak utazási élményét.