Stratégiai partnerséget kötött a Thai Airways és a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2022. december 06. 15:17

A Thai Airways International (THAI) és a Singapore Airlines (SIA) a minap egyetértési nyilatkozatot írt alá egy új stratégiai partnerség kialakításáról. A megállapodás keretében az első időszakban a két légitársaság megnöveli a code-share járatok számát Szingapúr és Bangkok között.

A code-share járatok mellett olyan széleskörű kereskedelmi együttműködésre tesznek kísérletet, amely több lehetőséget és értéket teremt majd a légi közlekedésben, valamint nagyobb előnyöket és jobb utazási élményt biztosít ügyfeleik számára - közölte a Singapore Airlines.

A kezdeti szakaszban a Szingapúr és Bangkok közötti code-share járatok mellett a SIA Fokvárosba, Johannesburgba, Houstonba, Los Angelesbe, New Yorkba (John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér és Newark Liberty Nemzetközi Repülőtér), San Franciscóba, Seattle-be és Vancouverbe közlekedő járatai THAI-járatszámot is kapnak majd - várhatóan 2023 első negyedévétől, a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függően.

SIA_THAI_codeshare

Suvadhana Sibunruang (balra), a THAI megbízott vezérigazgatója és Goh Choon Phong (jobbra), a SIA vezérigazgatója

Fotó: Singapore Airlines

Ezek mellett vizsgálják a további lehetőségeket a code-share megállapodásokra a két légitársaság hálózatában található úti célok felé, ezzel is növelve a Thaiföld és Szingapúr közötti légi összeköttetések, valamint az európai, indiai és délnyugat-csendes-óceáni útvonalak számát.

Goh Choon Phong, a Singapore Airlines vezérigazgatója elmondta: "A SIA és a THAI már évek óta szoros kapcsolatot ápol, amelyet ezzel az átfogó megállapodással szeretnénk tovább erősíteni. Mindkét légitársaság hűséges ügyfélkörrel rendelkezik, valamint kiterjedt tevékenységet folytat Délkelet-Ázsiában és világszerte. Ez egy mindkét fél számára előnyös lehetőség arra, hogy támogassuk saját csomópontjaink növekedését, és bővítsük az ügyfeleink számára kínált lehetőségeket és szolgáltatási kínálatot."

Suvadhana Sibunruang, a THAI megbízott vezérigazgatója kijelentette: "A megállapodás lehetővé teszi a THAI hálózatának bővítését az Egyesült Államokban, illetve Kanadában található további szolgáltatási pontokra, de Dél-Afrikában, Európában, Indiában és a délnyugat-csendes-óceáni útvonalakon is több úti cél lesz elérhető. A code-share megállapodások számos szolgáltatási területen előnyösek lesznek ügyfeleink számára, beleértve a törzsutasprogramot, az ügyfélélményeket, a várótermekhez való hozzáférést és a repülőtéri földi kiszolgálást."