Stratégiai partnerségre lép a MUISZ a mozgáskorlátozottak szövetségével

Forrás: turizmus.com

 2016. október 12. 19:47

A decemberben esedékes tisztújító közgyűlés előkészítése, az utazási irodák számára kidolgozott felelősségbiztosítás és az iparűzési adóval kapcsolatos teendők is szerepeltek a MUISZ legutóbbi elnökségi ülésének napirendi pontjai között.

Bármilyen meglepő, két év telt el Erdei Bálint MUISZ-elnökké választása óta. Most, a decemberre tervezett közgyűlésen ismét elnököt választ a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, és megújul az elnökség is. Bár a helyszín és az időpont még egyeztetés alatt áll, annyit lehet már tudni, hogy a közgyűlést ezúttal belföldön rendezik meg, és az irodákat érintő aktuális ügyek és jogszabályváltozások, valamint az elnöki beszámoló mellett alapszabály-módosítás is várható. A cél pedig, hogy a szervezet még rugalmasabban és hatékonyabban tudjon működni, akár újragondolt, korszerűbb bizottsági struktúrával. Ehhez megvizsgálják a nemzetközi jó gyakorlatokat is.

A Szamos Today kávéházban október 3-án megtartott ülésén az elnökség határozott arról, hogy a közös lobbizás érdekében stratégiai együttműködési megállapodást köt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége ezzel is szeretné minél hangsúlyosabban felhívni a figyelmet néhány kiemelt budapesti látnivaló nehézkes megközelítésére. Erdei Bálint példaként kiemelte: mozgáskorlátozottak számára szinte lehetetlen a Parlament megközelítése a rakpart felől.

Küszöbön áll a www.muisz.com megújítása, melynek a tervek szerint B2B és B2C platformja is lesz, tekintettel a mind nagyobb számú, utasok felől érkező megkeresésekre. De a fókuszban természetesen továbbra is szakmai érdekképviselet és kommunikáció áll.

Az elnökségi ülésen kiemelt téma volt a MUISZ kezdeményezésére és közreműködésével – jelenleg a fejlesztés utolsó szakaszában lévő – speciálisan az utazási irodák számára kidolgozott felelősségbiztosítási lehetőség. Létrejöttét a szövetség a tragikus egyiptomi autóbusz-balesetet követően kezdte sürgetni, hiszen egy ehhez hasonló esemény bármikor előfordulhat és könnyen vezethet egy utazási vállalkozás csődjéhez. A tervek szerint a felelősségbiztosítás díjából a MUISZ-tagság kedvezményekre számíthat. A termékre a jövőben hangsúlyosan szeretnék majd felhívni az irodák figyelmét.

Ugyancsak napirenden szerepeltek az iparűzési adóval kapcsolatos további teendők, ez ügyben a MUISZ személyes találkozót kért az illetékes minisztérium képviselőivel, és a témában várhatóan új beadvány készül majd.

A közelmúltban megnyílt Szamos Csokoládé Múzeumban Szamos Gabriella tulajdonos és  Bak Judit PR-menedzser mutatta be az elnökségnek a különleges magángyűjteményt.