Stresszmentesítő túrák indulnak nőknek a Bükkben

Forrás: turizmus.com

 2017. február 27. 13:30

Napfénygyűjtéstől a színterápiáig – kifejezetten hölgyek számára indít stresszmentesítő túrákat a miskolci turisztikai szervezet 2017-ben.

A természetjárás lelki gyógyító erejét célozzák meg a stresszmentesítő túrák. Egy ilyen kirándulás alatt a legtöbb túrával ellentétben nem a teljesítményre kerül a hangsúly. A túravezető és a túrát kísérő szakértő segítségével a gyaloglás célja maga a megtett út lesz.

Stresszmentesítő túrasorozatot indít márciustól a miskolci turisztikai szervezet a Miskolchoz és Lillafüredhez közel eső erdei útvonalakon hölgyek számára azzal a céllal, hogy segítsen elereszteni a fárasztó hétköznapok miatti feszültséget. A növények és a testmozgás pozitív energiái olyan feltöltődést biztosítanak, amely jótékonyan hat az egészségre, miközben megtisztítja a lelket, felfrissít és akár még vonzóbbá is tesz. Nem beszélve az átélt élményről, amely egy igazi kaland.

A kirándulás megkönnyíti a hétköznapok elviselését

Fotó: hellomiskolc.hu /Jakab Zoltán

Tavasszal, örülve a nappali órák növekvő számának, egy feltöltő túrát kínál a turisztikai szervezet Napfénygyűjtés címmel. Áprilisban az erdő virágzása, a szirmok, levelek lendíthetik a hölgyeket jobb formába a Virágterápia a Bükkben kiránduláson. Májusban az erdő hangjaitól engedhetik el magukat. Júniusban a misztikus barlangok és a kristálytiszta források hűsíthetik le a jelentkezőket. Szeptemberben az országos hírű bükkszentkereszti gyógyító kövekhez mehetnek el a vendégek, októberben pedig változatos színekben pompázó fák látványától és az őszi erdő illatától lazulhatnak el a színterápiás sétán.

Tervezett időpontok és témák:

2017. március 25.: Napfénygyűjtés – tavaszi feltöltő túra

2017. április 22.: Virágterápia a Bükkben

2017. május 20.: Az erdő hangjai

2017. június 24.: Klímaterápia a Bükkben – hűsítő barlangok és források

2017. szeptember 16.: Túra Bükkszentkeresztre a gyógyító kövekhez

2017. október 28.: Színterápia a Bükkben

A programokat csoportok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek számára külön időpontban indítják, így cégek, utazási irodák számára is megrendelhetőek. További információ a túrákról elérhető a hellomiskolc.hu oldalon.