Sűrűbb lesz a hétvégén a balatoni hajóforgalom, új járat is indul

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. április 30. 08:46

Sűríti járatait a Balatoni Hajózási Zrt. a hétvégén, most szombattól pedig már Balatonmáriafürdőről is indul járat Balatongyörökre, Szigligetre, Badacsonyba.

Április 30-án már hatszor indul hajójárat Fonyódról Badacsonyba, ahonnan ugyancsak hatszor indul vissza személyhajó Fonyódra. Május 1-jén reggel 8-tól este 6-ig tizenegy személyhajót közlekedtet a Bahart Fonyód és Badacsony között, a déli parti kikötőből az első járat reggel 8-kor, az északi oldaliból vasárnap este 7 órakor indul hajó Fonyódra. Lesz tehát bőven idejük borozgatni az egyedi badacsonyi nedűk kedvelőinek.

Április 29-től gyakrabban jár a komp is a két part között, Szántódrévből 6 óra 40-kor indul az első járat, a tihanyi kikötőt 21.40-kor hagyja el az utolsó nagy hajó.

A felújított Szent Miklós hajó

Fotó: BAHART

Szombattól hétvégenként Balatonmáriafürdő–Györök–Szigliget és Badacsony között is hajózhatunk. Balassa Dániel, Szigliget polgármestere lapunknak elmondta: régi kívánsága volt már a három település, Máriafürdő, Györök és Szigliget önkormányzatának a Nyugat-Balaton menettéri hajózásba való bekapcsolása. Szigliget és Badacsony között volt már hajójárat, így viszont már a déli part nyugati részén nyaralók vízi úton is eljutnak egy kiadós várlátogatásra, és badacsonyi borozgatásra is elviszi őket a hajó.

A Bahart közleményéből emellett azt is megtudjuk, hogy  májusban a Siófok–Balatonfüred-Tihany közötti járat, továbbá a fonyód-badacsonyi  hétköznapokon is közlekedik. Sétahajó Siófokon, Füreden, Keszthelyen és Badacsonyon kívül hétvégenként Máriafürdőn is várja az utasokat.