Sűrűbben repül Miamiba az Air France a téli szezonban

Forrás: turizmus.com

 2014. december 04. 14:14

December elsején landolt a francia légitársaság egyik Superjumbója Miamiban, jelképesen elindítva ezzel az új napi járatot, amely a téli időszakban fog üzemelni a párizsi Charles de Gaulle repülőtér és Florida fővárosa közt.

A 2014-2015-ös téli időszakban (2014. október 26. és 2015. március 28. közötti időszak) az Air France heti hét járatot üzemeltet majd Miami és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között, december 1-től a szezon végéig pedig ezek mind Airbus A380-asok, ismertebb nevükön Superjumbók lesznek. Ezzel az USA-ban Miami a harmadik desztináció New York és Los Angeles után, ahová az Air France flottája legnagyobb repülőgépével szállít utasokat.

 

A napi menetrend a következő az AF090-es járat 13:50 órakor száll fel Párizsból, és 18:05 órakor érkezik Miamiba, míg az AF099-es 20:55 órakor indul a floridai fővárosból, és helyi idő szerint másnap 11:20 órakor landol a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren. Ezek a járatinformációk nem vonatkoznak a 2015. január 5. és február 1., illetve a március 9. és március 28. közötti szerdai napokra.

Az úgynevezett Superjumbókon összesen 516 ülés van négy osztályon: 9 a La Premieren, 80 a Business osztályon, 38 a Premium Economy és 389 az Economy osztályon. A fedélzeten optimális kényelem és tágas kabinok várják az utazókat. A 220 ablak biztosítja a természetes fényt a fedélzeten, a változó világítás az időzónákon való átkelést könnyíti.

Az ipari szabványoknál öt decibellel alacsonyabb zajszintjével az A380-as egy különösen csendes repülőgép. A szórakoztatás és a kényelem terén szintén a legújabb technológiák állnak rendelkezésre. A repülést élőben lehet követni, a repülőgép orrán, alján és hátulján is el van helyezve egy-egy kamera. Végül, az Air France Superjumbója az első, amelyen helyet kapott a művészet és a kultúra is.

Miami gazdag program kínálattal vár mindenkit - december 1-20 között zajlik a Miami Design Bridge elnevezésű nemzetközi kiállítás, amelyet többek közt az Air France is támogat – húsz elismert francia bútortervezőt delegáltak a rendezvényre, amelyet gyűjtők, építészek, újságírók és vállalatok számára is ajánlanak a szervezők. A világhírű Miami Design fórumot idén éppen ezzel a kiállítással egy időben tartják.