Svájc egyre népszerűbb úti cél a magyar utazók körében

Forrás: turizmus.com

 2024. április 16. 12:27

Jelentősen megemelkedett a Svájcba repülővel utazók száma tavalyhoz képest a Kiwi.com foglalási adatai alapján: Magyarországról 47%-kal többen foglaltak idén, mint tavaly a vizsgált időszakban. A magyarok körében a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.

Idén kiemelt érdeklődés övezi Svájcot, ráadásul olcsóbban lehet repülőjegyet foglalni, mint tavaly - mutatják a Kiwi.com foglalási adatai. Míg a desztinációk többségénél az átlagos repülőjegyárak emelkedését tapasztalhatjuk, addig Svájcba átlagosan 16,3%-kal olcsóbban utazhatunk.

Budapestről Bázel a legnépszerűbb honfitársaink körében, Genf a második, Zürich pedig a harmadik legtöbbször keresett svájci repülős úti cél. A Kiwi.com összeszedte, mit érdemes tudni a listavezető Bázelről azon túl, hogy a teniszező Roger Federer szülővárosa.

bazel_123rf

Budapestről Bázel a legnépszerűbb honfitársaink körében, Genf a második, Zürich pedig a harmadik legtöbbször keresett svájci repülős úti cél

Fotó: 123rf.com

Bázel Svájc legrégebbi egyetemvárosa, a svájci-német-francia hármashatárnál található, a Rajna két partján. A város olyannyira különleges, hogy a svájciak szerint ha az országuk egy teljesen más oldalát szeretnénk megismerni, akkor érdemes ellátogatni Bázelbe.

A hangulatos várost nem véletlenül nevezik az ország kulturális fővárosának: egymást érik a múzeumok, galériák, sőt, számos utcai falfestményt is felfedezhetünk itt. Tavasszal és nyáron, aki teheti, az ideje jelentős részét a folyóparton tölti. Ilyenkor fesztiválokon, utcai bulikon és szabadtéri koncerteken is együtt bulizhatnak a helyiekkel az ide látogatók.