Svájci kényelmet ígér a MÁV fapados áron

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 21. 09:36

Televonat néven új szolgáltatást vezet be szeptember 30-ától a vasárnapi délutáni csúcsidőszakban a MÁV-START.

Szeptember 30-ától vasárnaponként a délutáni csúcsidőszakban új távolsági szolgáltatást vezet be – egyelőre kísérleti jelleggel – a MÁV-START a nyírségi megyeszékhelyről a fővárosba tartó utasok részére. A 17:08-kor induló Televonat Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen: Debrecen (17:38-kor), Kőbánya-Kispest (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik.

A különleges mentesítő járat kizárólag speciális, úgynevezett Televonat-jeggyel vehető igénybe, melynek ára Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül, de még olcsóbb, ha az utas az önkiszolgáló csatornák valamelyikén keresztül váltja meg a jegyét.

Várhatóan tele lesz

Fotó: turizmus.com

A másodosztályú járműveken az ülőhely garantált, mivel az adott Televonat-járatra a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el. A járaton kutya és kerékpár nem szállítható.

A Televonat a svájci Stadler Rail által gyártott FLIRT motorvonatokkal közlekedik. A vasárnap délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Budapestre a járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal, vonatonként nemegyszer csaknem 700 fővel közlekednek.

Kapcsolódó cikkek