Teszt és oltás nélkül is szabad az út Montenegróba

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2021. június 05. 13:26

Mától az EU állampolgárai, így a magyar utazók is, valamint a Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek korlátozás (teszt- és karanténkötelezettség) nélkül léphetnek be Montenegróba.

Mint a külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának oldalán olvasható, a szabad beutazás az oltási védettségi igazolvány nélkül utazókra is érvényes, nincs szükség tehát sem karanténra, sem tesztre, sem egészségügyi regisztrációra Magyarország állampolgárai számára.

A Konzuli Szolgálat azt is kiemeli, hogy minden montenegrói határátkelő nyitva van két kivétellel, melyek:

Szerbia–Montenegró: Vuca, amelyen Montenegróba belépni nem, csak kilépni lehet 7:00-19:00 között.

Bosznia-Hercegovina–Montenegró: Metaljka, amelyen az országba belépni nem, csak kilépni lehet 7:00-19:00 között.

Oltási igazolvány és teszt nélkül lehet mostantól Montenegróba utazni

Fotó: 123rf.com

Arra is felhívják a figyelmet, utazásunk tervezésekor vegyük figyelembe, hogy a Montenegróba való be-, illetve kilépés nem garantálja a másik országba való belépést, ezért érdemes áttekinteni az útvonal által érintett országok szabályait és beutazási/tranzit feltételeit, továbbá nyaralásunk során is folyamatosan tájékozódjunk az esetleges változásokról.

Mint azt Ogurlic Uzon Ágnes, a Montenegró-specialista Adria Tours ügyvezető igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők hazafelé szabadon beléphetnek, akik nincsenek beoltva továbbra is 10 nap karantén vár rájuk a magyar határ átlépése után (melyet két PCR-teszttel válthatnak ki), de nagyon reméli, hogy pár héten belül ebben is könnyítés lesz.

Montenegróban egyébként már beoltották a nagykorú lakosság egyharmadát, illetve a lakosság 30,5 százaléka kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját az MTI híradása szerint.