Szakácskönyv légitársaságoktól

Forrás: turizmus.com

 2019. január 02. 18:18

Új trend tűnt fel a légi cateringben: a légitársaságok saját szakácskönyvet dobnak piacra, hogy aki akarja, otthon is elkészíthesse a fedélzeti menüt. Marketingeszköznek vagy ajándéknak is kiváló az ötlet.

A United Airlines reméli, hogy szakácskönyvével, a Polaris Cookbook-kal megváltoztatja a repülőgépi catering gasztronómiai koncepcióját. Nemcsak a receptek eredetisége miatt: a könyv ugyanis lehetővé teszi, hogy azok is megkóstolhassák az első osztályon felszolgált fogásokat – otthon elkészítve azokat – akik a turistaosztályra váltanak jegyet. A The Daily Meal információja szerint a szakácskönyv több mint 40 receptet tartalmaz, amelyeket a légitársaság séfjei öltöttek ki. A receptek kipróbáltak és finomak, a Polaris, a légitársaság fedélzeti szolgáltatója ellen eddig sem volt panasz.

A szakácskönyv megalkotásában a The Trotter Project nevű nonprofit szervezet – amei vendéglátós oktatási programokkal szolgál a hallgatók számára – szakácsai szintén részt vettek. A könyv eladásából származó bevételek egy része visszaáramlik a nonprofit vállalkozás büdzséjébe.

A Polaris Cookbook

Fotó: unitedshop.summitmg.com

Nem ez az első légitársaság, amely hasonló tematikájú és célú szakácskönyvet hoz forgalomba. A Southwest Airlines 2006-ban adta ki saját szakácskönyvét, a Delta Airlines pedig már 1987-ben piacra dobta hasonló témájú kiadványát, amelyet a légiutas-kísérők állítottak össze, az első osztályon felszolgált fogások titkait közreadva. Bár ezt lapozgatva sokan meglepődnek azon, hogy 30 év alatt mennyit változott a légi étkezések stílusa – jegyzi meg a travelandleisure.com online turisztikai magazin cikkírója.