Szállodák, ahová csak magángéppel jutsz el

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 15. 12:26

A világ legbiztonságosabb, garantáltan lesifotósmentes úti céljait nemcsak világsztárok látogatják: sok üzletember szereti itt megtárgyalni a legújabb titkos projekt részleteit.

Érdekességük ezeknek a helyeknek, hogy leginkább helikopterrel, magángéppel vagy hidroplánnal közelíthetők meg, és nem kell turisták tömegére számítani. A Forbes utazási rovata ezekből gyűjtött össze néhányat.

Az alaszkai Denali Nemzeti Parkban a Sheldon Chalet az egyetlen szálloda. Hó és hó mindenütt, szikrázóan tiszta levegő, az alaszkai tenger gyümölcsei és pezsgő büfé várja a vendégeket, miután földet értek.

Az alaszkai Denali Nemzeti Parkban a Sheldon Chalet az egyetlen szálloda

Fotó: pixabay

A kanadai Nimmo Bay egyike azoknak a kicsi, családi tulajdonban lévő üdülőhelyeknek, ahol tényleg ügyelnek a részletekre. Ide is többnyire magángéppel érkezik a igényes utas, bár hajóval is megközelíthető, igaz, hosszasan és bonyolultan, a célpont. A medvekeresés és a bálnavadászat, no meg a sokat ígérő zordon körülmények miatt mégis nagy az előjegyzés a szállásokon.

Új-Zéland legnagyobb kihívásokkal teli terepét több ezer kilométer választja el az indonéz Anambas szigetvilágától, azon belül is Bawah Reserve-től. Más a célcsoport is, de abban megegyeznek, hogy egymást érik itt is a leszálló hidroplánok.  A csöndes lagúnák, a spakezelések és az exkluzív strandok állítólag minden pénzt megérnek.

 

Az indonéz Bawah Reserve csak hidroplánnal közelíthető meg

Fotó: pixabay

 

Phuketről ma már inkább a tömegturizmus jut eszünkbe. Ám a Six Senses Yao Noi-ra ez nem jellemző.  Csak helikopterrel lehet ide eljutni a zsúfolt Phuketből. A szigetre érkezők mindegyike VIP-bánásmódban részesül.

Még egzotikusabb élményt ígér az egyetlen guatemalai Relais & Chateaux szálloda, amely közvetlenül a 300 méter mély Atitlán-tó partjánál helyezkedik el. A Casa Palopo butikhotel csak 15 szobával rendelkezik, az üzemeltetők pedig garantálják a különleges szórakozást, attól a pillanattól kezdve, amikor a biztonsági övet becsatolja valaki a helikopterben.