Szaloncukros partnerparti a Szamosban

Forrás: turizmus.com

 2018. december 12. 16:09

Advent idején jóleső érzés elszabadulni a számítógép fogságából, s egy röpke időre átadni magunkat az ünnepvárás örömeinek. Így gondolta az Aegean Airlines és a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal is, amikor szaloncukor-készítésre invitálta partnereit.

Korábban történt

A december 11-i program helyszíne a Kossuth téri Szamos Café volt, melynek emeleti műhelye népszerű helyszíne számos karácsonyi partinak, év végi csapatépítő tréningnek. Ráadásul az emeleten múzeum és ajándékbolt is működik, így a szaloncukor-készítés azon fázisában, amikor a marcipánból kigyúrt és csokoládéba mártott édességeket a csomagolás előtt a hűtőbe tették, volt ideje a társaságnak végignézni a múzeum ritka műtárgyait, melyek a Szamos család évtizedes gyűjtőszenvedélyéről, s egyben a magyar csokoládékészítés hagyományairól mesélnek.

A csapat készen áll a szaloncukor-készítésre

 

A partin – miközben egyre-másra készültek a szaloncukor-költemények – arra is jutott idő, hogy meghívóinkat néhány szakmai kérdésről is faggassuk.

Ács Viktória, a budapesti ciprusi nagykövetség turizmusért is felelős munkatársa a szigetország turizmusáról elmondta, hogy idén jelentős növekedés várható a beutazásban, a január és október közötti időszakban 7,8%-os növekedést regisztráltak az előző év hasonló időszakához képest. Éves szinten immár 4 millió turistát fogad az ország, melynek népszerűsége jócskán növekedett a magyar utazók körében: míg 2017-ben január és október között 13,949-en választották Ciprust úti célul, idén ez a szám 23,896-ra ugrott, ami 71,3% -os növekedést jelent.

Igazi kézműves remekek készültek a Szamos Cafe műhelyében

Fotók: Tensi Aviation

Kovács Kriszta, a Tensi Aviation – az Aegean Airlines magyarországi képviseletének – sales managere arról számolt be, hogy Ciprusra Budapestről athéni átszállással lehet Larnakába repülni az Aegean Airlines fedélzetén – a közvetlen járathoz képest hasonló árszinten –, így egy másik népszerű desztinációt, Athént is beiktathatunk ciprusi utunkba, akár csupán néhány órára, de akár 1-2 napra is. Egy jegy árából így fedezhetünk fel két gyönyörű helyszínt is. Larnakán kívül egyébként 110 nemzetközi és több mint 30 görög útvonalon üzemelnek az Aegean-járatok – tudtuk meg a szakembertől.

Kapcsolódó cikkek

Lovagok és pillangók

2018. november 04.