Szarvasbőgés-túrák és szakvezetések a Pilisben

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 08. 11:51

Az idei szezonban a Pilisi Parkerdő szervezett túrái ismét lehetőséget nyújtanak, hogy minél több résztvevő tudjon belehallgatni a szeptember eleji természetes hangversenybe, a szarvasbőgésbe.

A szarvasbőgés erdeink egyik különleges jelensége, azonban még a rendszeresen túrázó emberek is csak ritkán találkoznak vele, ami természetes, hiszen a gímszarvas bikák alapvetően a szaporulat fenntartása és nem a közönségük elkápráztatása miatt adnak évről-évre lenyűgöző koncertet.

Az állatok nyugalma és a természetszeretők biztonsága érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. arra kér minden érdeklődőt, hogy a vezetett túrákon és ne saját egyéni éjszakai kirándulásokon ismerkedjenek meg a szarvasok nászával.

 

A szarvasbőgés-túrák egy-egy alkalommal korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak, és  helyszínen fizetendő részvételi díj ellenében vehetők igénybe. A Parkerdő túráiról a további részletek a www.parkerdo.hu oldalon olvashatók.

Túrákat indít a Budapesti Erdészet (info: Toth.Mirtill@pprt.hu)), a Visegrádi Erdészet (info: csontos.domotor@pprt.hu) és a Valkói Erdészet (info: kiss.bence@pprt.hu), ezen kívül a Budakeszi Vadasparkban is folytatódnak a nagysikerű Éjszakai kalandtúrák, melyeken a szerencsések nem csak a párjuk után bőgő szarvasbikák hangjával, hanem az éjszakai erdővel és összes lakójával megismerkedhetnek (info: a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu).