Százezer utas a debreceni repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2018. május 04. 14:38

Az idei év első négy hónapjában 100 ezer utas fordult meg a Debreceni repülőtéren, ez 26%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

2018. áprilisában az előző év azonos időszakához képest 30%-kal többen, mintegy 28895-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb áprilisi és egyben az év első harmadának legerősebb utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

Az első négy hónap során több mint 101 ezer utas fordult meg a légi kikötőben, míg tavaly ilyenkor 80900 főt regisztráltak.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója kiemelte: “A Debrecen Airport utasforgalmának dinamikája 2018. első négy hónapjában is stabil maradt. A Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik és a gép kapacitása nyárra a maximumon üzemel. A Lufthansa hetente 5-ször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe. Idén már 8 városba, London, Párizs, München, Milánó, Moszkva, Eindhoven és Malmö mellett Tel-Avivba is van közvetlen menetrend szerinti járata a kelet-magyarországi régiónak.

A Lufthansa Münchenből már hetente ötször repül Debrecenbe

Fotó: turizmus.com

2018-ban további jelentős növekedésre számítunk a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően.

Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából, a Partiumból és Hajdú-Bihar megyéből is egyre többen választják a Debrecen Airportot, hiszen a mi repülőterünk kínálja a legtöbb alacsony viteldíjú úti célt a régió regionális repülőterei közül.

A charterjáratokkal a nap szerelmeseinek biztosítunk üdülést Spanyolországban, Görögországban, Törökországban illetve Bulgáriában és Egyiptomban.

A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók pedig Nyugat-Európa, Oroszország és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal illetve a Lufthansával a müncheni repülőtéren keresztül” - közölte Tamás László.