Százezredik utasát köszönthette idén a Nagyváradi Repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2017. október 13. 12:05

A kerek számot, mely helyi rekordot is jelent, meg is ünnepelték. Titirișca-Vasilescu Andreea Raluca vehette át a 100.000-ik utasnak összeállított kis csomagot, még mielőtt felszállt volna a Blue Air légitársaság szintén kerek számjegyű, 160. alkalommal indított Nagyvárad-Bukarest járatára.

„A fejlődés ütemét mutatja, hogy tavaly egész évben 42.000 utasunk volt, idén pedig már szeptemberben elértük a 100.000 utast. Nagyon keresettek a külföldi járatok, Londonba például időben kell jegyet foglalni, hiszen a pár hete indult új járatunk folyamatosan teljesen telített. Tervezzük a belföldi járatok számának növelését is, hiszen nagy siker volt Nagyvárad-Konstanca járat is" - nyilatkozta Pásztor Sándor, a Nagyváradi Repülőteret is működtető Bihar Megyei Tanács elnöke.


A tavaly decemberben induló bukaresti járat, mellyel átszállás nélkül tovább lehet repülni Jászvásárba (Iași), október végéig heti 4 alkalommal közlekedik (hétfő, szerda, péntek, vasárnap). A téli menetrendbe már heti 6-ra bővül a járatok száma, ugyanis a keddi és csütörtöki napokon is lehet majd Bukarestbe illetve Jászvásárba repülni Nagyváradról a Blue Air-el.