Rafał Milczarski maradt a LOT vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 29. 18:37

A lengyel légitársaság felügyelőbizottsága Rafał Milczarskit nevezte ki az igazgatóság elnökévé, akit ezzel megerősített vezérigazgatói pozíciójában.

Szeptember 1-től Katarzyna Piskorz is tagja lesz az igazgatóságnak, csakúgy, mint Paweł Rozkrut, aki az igazgatótanácson belül a pénzügyi és gazdasági ügyekért felel.

Rafał Milczarski

Fotó: LOT

Rafał Milczarski 2016 januárja óta vezeti a lengyel légitársaságot. Diplomáját a Cambridge-i Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerezte. Tanulmányai alatt, mint gyakornok dolgozott az UBS Bank Zürich-nél, és a JP Morgan londoni irodájában.

A vezérigazgató a közlekedési ágazatban különösen széles körű tapasztalatokkal rendelkezik. Egyebek között a Kolej Bałtycka (balti vasút), az első magán vasúti árufuvarozók egyik lengyelországi társalapítója. Ő volt az alapítója és egykori elnök-vezérigazgatója a német Freightliner DE leányvállalatának. A világ légiközlekedési szakmai szervezeteiben évek óta kiemelkedő posztot tölt be.

Katarzyna Piskorz szintén tapasztalt vállalati menedzser, 15 évig dolgozott a PZU csoportnál, amely a legnagyobb pénzügyi csoportok egyike Lengyelországban és a kelet- és közép-európai régióban, valamint több évig befektetési alapoknál, köztük hazája nemzeti lakásépítési programjánál.

Paweł Rozkrut sok éves nemzetközi gyakorlattal büszkélkedhet. Olyan világcégeknél dolgozott vezető pozíciókban, mint az Unilever Polska, a BP Castrol, a Cadbury, és a lengyel AmeriGas. Hosszú ideje tagja az ACCA nevű tekintélyes pénzügyi szervezetnek.