Szentpétervár Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. december 03. 20:28

A Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban felállított Hüttében a szakma és a sajtó számára bemutatkozó előadást tartott Szentpétervár turisztikai képviselője. A találkozót a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezte.

2015. decemberében aláírták a Budapest és Szentpétervár közötti egy együttműködési megállapodást, mely megállapodás szerves részét alkotja a turizmus, a kultúra, a műemlékvédelem és a kulturális örökség védelme. Az együttműködésnek köszönhetően több lehetőség nyílik kölcsönösen megismerni városaink működését állami és önkormányzati szinten és tapasztalatot cserélni egymás között számos témakörben. Ennek az együttműködésnek a keretében nyílt lehetőség most arra, hogy Artem Bilichenko, a szentpétervári turista információs irodahálózat stratégiai tervezés osztályvezetője bemutassa az érdeklődőknek Nagy Péter cár városát, mint turisztikai desztinációt.

A város sokszínű kultúrája, világörökségi helyszínei, különleges látnivalói, kiváló éttermei és közlekedése, a városban kapható világmárkák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy tökéletes utazási célpont legyen a magyarok számára is. Szentpétervár mindent megtesz azért, hogy a városba érkező turisták igényeit magas színvonalon tudja kiszolgálni, ezt segíti az igen részletes weboldal, a mobil applikáció és a város 12 pontján megtalálható turisztikai információs iroda hálózat is.

 

Az együttműködésnek köszönhetően 2017-ben Oroszország lesz a budapesti Utazás kiállítás díszvendége és akkor újra, még részletesebb módon mutatkozik majd be Szentpétervár és persze Moszkva is – az orosz főváros ugyanis szintén partnervárosa Budapestnek.

A BFTK-nak, mint a Főváros hivatalos turisztikai szervezetének az a kiemelt célja, hogy a Budapestre történő beutazást ösztönözze. Az orosz piacról némileg csökkenés tapasztalható, annak ellenére, hogy óriási küldő potenciált jelentenek az orosz nagyvárosokban. Azonban az ott élők szeretik és ismerik Budapestet, így várhatóan ez a trend megfordul az elkövetkezendő időszakban.