Szentpéterváron nyit bázist és öt új járatot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. június 17. 18:24

Szentpéterváron nyitja meg első oroszországi bázisát a Wizz Air. Szeptember 18-tól öt különböző országba öt új járatot indít az orosz városból a diszkont-légitársaság.

A légitársaság közlése szerint szeptembertől egy Airbus A320-ast telepítenek a pulkovói repülőtérre és öt országba öt új járatot indítanak: szeptember 18-tól Salzburgba, Oslóba, Koppenhágába, Stockholmba és Máltára közlekednek Szentpétervárról.

Az orosz város a Wizz Air hálózatának 32. bázisa. A légitársaság első járata 2017-ben szállt fel Szentpétervárról és eddig több mint 250 ezer utast szállítottak ezen az útvonalon.

A Wizz Air új útvonalai Szentpétervárról

Forrás: Wizz Air

A szerdai sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air Group vezérigazgatója elmondta, új szentpétervári bázisuk, valamint a legkorszerűbb repülőgépük ide érkezése is mutatja az orosz piac fontosságát. "A Wizz Air stratégiai szempontból hosszú távon érdeklődik az orosz piac iránt" – tette hozzá.

Leonid Sergeev, a Pulkovói Repülőtér üzemeltetőjének, a Northern Capital Gateway LLC vállalatának vezérigazgatója szerint „minden kétséget kizáróan a Wizz Air legújabb járataira nagy igény lesz mind az orosz, mind pedig a külföldi utazók körében is. Hangsúlyozta: ma Pulkovo az első olyan oroszországi repülőtér, amely egyedi piaci feltételeket kínál a külföldi légitársaságok számára, ezek magukba foglalják a  rugalmas tarifakezelést és ingyenes e-vízumokat is, melyek összesen 53 országból érkező utasok számára biztosítanak lehetőséget Szentpétervár, valamint a leningrádi régió látogatására.

A legkorszerűbb repülőgépét telepíti Pulkovóra a Wizz Air

Fotó: Wizz Air

A közelmúltban a Wizz Air több új bázist is bejelentett, így Milánó-Malpensán, Tiranában, Lárnakán és a romániai Bákóban is bázist létesít.