Szentpétervárott is kirendeltséget nyitott az 1000 Út utazási iroda

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 06. 09:24

Az orosz beutazó forgalom növekedése iránti várakozásokat, és a stabil orosz keresletet egyaránt jól mutatja, hogy az egyik legjelentősebb magyarországi orosz beutaztató új irodát nyitott Szentpétervárott.

A szentpétervári magyar főkonzulátuson a Magyar Turizmus Zrt. és az 1000 Út iroda közös rendezvényén kiemelték: a város és vonzáskörzete nagy piaci potenciált jelent, a keresletet tovább élénkítheti a közvetlen Szentpétervár-Budapest járat újraindítása.

A szakmai bemutatón számos orosz utazásszervező vett részt, akiknek Fábián Sándor, a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselője mutatta be a magyar kínálatot, külön hangsúlyt fektetve a gyógyászati turizmus mellett az aktív turisztikai lehetőségekre, a fesztiválokra és a gasztronómiára is. Az 1000 Út utazási iroda vezetője, Alexander Baranov, illetve csapata az irodanyitás bejelentését követően részletesen ismertette az általuk kínált lehetőségeket, az elérhető szállodákat, valamint az orosz piac számára leginkább vonzó üdülőhelyeket. Több szálloda képviselője személyesen beszélt a náluk igénybe vehető szolgáltatásokról. Magyarország egészségturisztikai szerepét szakorvos értékelte előadásában, a szentpétervári vízumközpont szolgáltatásairól, a vízumkiadás feltételeiről a Pony Express képviselője adott tájékoztatást.

A közvetlen járat beindításáról az orosz fél is kész tárgyalni, jelenleg ennek megvalósítási feltételeit vizsgálja. Ezek egyeztetésére március 21-e és-24-e között Georgij Poltavcsenko szentpétervári kormányzó delegációjával Budapestre várják a szentpétervári Turisztikai Bizottság elnökét, Inna Salito-t, valamint a Pulkovo nemzetközi repülőteret üzemeltető vállalat illetékes képviselőjét is.