Szép álmokat a levegőben!

Forrás: turizmus.com

 2017. október 09. 08:22

A hosszú távú légi járatok egyre fontosabb versenyeszköze a minél pihentetőbb alvás megteremtése. A mind kifinomultabb kényelem kulcsa az első osztályú ágynemű, amelynek gyártása mára komoly háttériparága lett a légiközlekedésnek. Ezt bizonyítja az ausztrál Qantas újdonsága is.

Korábban történt

Ezek a habból készült párnák, amelyek mint öntőformák veszik fel a test vonalát. Az otthoni ágyneműk között ezek már megszokottak, de csak most kezdenek polgárjogot nyerni a légtérben. Ennek ellenére akad olyan utas, aki inkább a tollpárnák mellett voksol, főleg az első osztályon – jegyzi meg a www.travelandleisure.com cikkírója.

Az interkontinentális járatokat még nem érintette meg a diszkont árak és a low cost járatok betörése, ezért inkább a kényelmi szolgáltatásokkal és a magas szintű minőséggel szállnak be a versenybe. Régebben a mind puhább pokrócok váltak szinte kultikus reklámtárgyává a légitársaságoknak, ma pedig ezek közé tartozik az ágynemű is, valamint az apró ajándékok és a fedélzeti menü színvonala.

A Qantas nem az egyetlen légitársaság, amely nagyobb hangsúlyt fektet az utasok alvására. Az American Airlines, a világ legnagyobb légitársasága nemrég jelentett be együttműködést egy jelentős matracgyártó céggel, a párnák és egyéb alvó kiegészítők készletének frissítésére, amelyeket majd interkontinentális járatain alkalmaz.

Egy másik légitársaság a fedélzeti franciaággyal szinte sokkolta a versenytársakat. A duplaágy kétségkívül újdonság, és bizonyára nem lesz olcsó mulatság a jegy sem, hiszen nagy helyet foglal el.

A habból készült párnák csak most kezdenek polgárjogot nyerni a légtérben