Szeptemberben EA Gépjármű Regatta

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 18. 09:47

Szeptember 12-én ismét kifutnak a balatonkenesei kikötőből a hagyományos Gépjármű Regatta vitorlásverseny hajói. Az esemény főszponzora immár második éve az Europ Assistance hazai leányvállalata, az Europ Assistance Magyarország.

A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő versenyre az Europ Assistance Magyarország üzleti partnereit, autógyártókat, gépjármű-importőröket, értékesítőket, gumigyártókat, üzemanyag-forgalmazó és alkatrészgyártó, bérautó-kölcsönző cégeket, illetve energiaszolgáltatók, bankok, biztosítók, brókercégek és lízingcégek képviselőit várja.

A hagyományosan tavasszal, leginkább májusban rendezett vitorlásverseny a pandémiás helyzetre való tekintettel idén szeptember közepén száll vízre.

A társaság egy több éves szerződés keretében vállalta, hogy az elkövetkezendő években kiemelt támogatója lesz a nagy múltú versenynek. Az esemény szervezője Litkey Farkas, tizenháromszoros Kékszalag győztes vitorlázó, többszörös magyar bajnok és soling világbajnok.

A versenyt tavasz helyett szeptemberben rendezik meg (képünk illusztráció)

Fotó: 123rf.com

Az Europ Assistance Magyarország a tavalyi évben szerepelt először az esemény fő támogatójaként, mint az esemény névadó szponzora: 2019. májusában 150 fő vett részt a versenyen, 23 hajó startolt el, győztesként pedig a Ford Solymár csapata ért célba.

Az Europ Assistance Magyarország több mint húsz éve van jelen a hazai piacon. A gépjármű asszisztencia szolgáltatások mellett az utazási, az egészségügyi és az otthoni asszisztencia szolgáltatások területén is a hazai piac egyik legnagyobb szolgáltatója.

A cég 2019-ben 256 ezer esetben sietett ügyfelei segítségére. A legtöbben, több mint 140 ezren valamely egészségügyi probléma miatt fordultak a szolgáltatóhoz – ez tette ki az összes eset 55 százalékát.

Valamely, az utazás során felmerülő vészhelyzet miatt 43 ezren kértek segítséget az Europ Assistance Magyarország munkatársaitól, míg gépjárművel kapcsolatos műszaki meghibásodás miatt 36 ezren telefonáltak.

Az idei év némileg más képet mutat: a 2020-as esztendő eddig eltelt hónapjaiban az összes bejelentés 17,3 százaléka kapcsolódott az utasbiztosításokhoz, közel 83 százaléka pedig egészségügyi problémához.

A közelmúltban a cég önállóan is megjelent a hazai piacon egy a belföldi utazásra szóló, komplex szolgáltatást nyújtó biztosítással, a RelaxSOS-sel, amelyhez autós kiegészítő biztosítás is köthető.