Szeptembertől Kanada megnyitja a határait a beoltottak előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 16. 09:20

Szeptember hetedikétől szabadon beutazhatnak Kanadába a beoltott európai turisták. A határnyitásra való felkészülés jegyében újraindult az Air Canada Bécs és Torontó közötti járata.

Július vége óta heti három alkalommal repül Bécs és a kanadai Torontó között az Air Canada járata – adta hírül a bécsi reptér. Az útvonalon Boeing 787-9 Dreamliner közlekedik.

A repülőtér közleménye szerint szeptember 7-én Kanada újra megnyitja a határait az európai utazók előtt: a teljes mértékben beoltott európai turisták előtt.

A járat fedélzetén ugyanakkor jelentős számú észak-amerikai turista érkezhet Bécsbe és a közép-európai régióba.

Újraindul a közvetlen légi járat Bécs és Torontó között

Fotó: 123rf.com

„A kontinensek közötti, hosszú távú légi forgalom lépésről-lépésre helyreáll – kommentálta a járatindítást a Flughafen Wien AG igazgatósági tagja, Julian Jager. Ahogy a koronavírus-járvány előtt is tettük, most is mindent meg fogunk tenni a Bécsi Turisztikai Hivatallal közösen a Smart Air Service program keretein belül, hogy minél több tengerentúli turistát csábítsunk Bécsbe".

Kanada fokozatosan nyitja meg a határait a külföldi turisták előtt: augusztus 9-étől az USA beoltott polgárai két héttel a második oltás felvétele után szabadon beléphetnek az országba.

A világ más régióiból, illetve Európából érkezők számára szeptember 7-étől nyitja meg határait Kanada.