Szerb-magyar turisztikai megállapodást írtak alá a BKIK-ban

Forrás: turizmus.com

 2017. november 15. 17:54

Nemcsak a Duna köti össze a két országot, de először közös folyónkról hangzottak el előadások a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházában, ezután került sor a Vajdasági Gazdasági Kamara és a BKIK közötti megállapodás aláírására.

Idegenforgalom hajóval a Dunán, Budapest főutcáján – ez volt a témája Jung Csaba, a BKIK Turizmus és Vendéglátás osztálya munkatársának, majd az Európai kulturális útvonal a Duna mellett – LIMES témában hallhattunk értekezést arról, hogyan lehetne a  régmúlt közös emlékeit mai turisztikai attrakcióvá fejleszteni.

A történészek és a vízügyi mérnökök egyik kedvenc témája a legnagyobb magyar, Széchenyi István életének egyik fontos munkája, az Al-Duna szabályozása, amelyről Dr. Rubovszky András, a Széchenyi Társaság főtitkára adott elő.

Szerbia mint turisztikai desztináció mutatkozott be


A BKIK vezetése és a magyarországi szerb nagykövetség az elmúlt hónapokban többször is tartott közös workshopot a Hősök terén lévő nagykövetségen. Most Szerbia, mint turisztikai desztináció, a BKIK budai székházában mutatkozott be, Oto Kismarton követtanácsos, valamint a Szerbiából érkező helyi referensek interpretálásában.

Ezután került sor a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közötti megállapodás aláírására. A szerb nagykövet jelenlétében a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke, Boško Vučurević, és Krisán László, a BKIK elnöke írták alá az együttműködési szerződést, amely három fő pilléren nyugszik: közös turisztikai fejlesztések, a vajdasági települések infrastruktúrájának beruházásai, valamint Magyarország részéről az EU-val való kapcsolatok tapasztalatainak átadása.