Szerbiában regisztráció nélkül is oltanak, de senki ne induljon útnak

Forrás: turizmus.com

 2021. április 21. 11:06

Előzetes regisztráció nélkül is meg lehet kapni a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját, valamint a Szputnyik V védőoltást Szerbiában szerdától – közölte az országos közegészségügyi intézet.

A lakosság minél nagyobb arányú átoltottsága érdekében korábban a Sinopharm, valamint az AstraZeneca védőoltását is előzetes bejelentkezés nélkül kaphatták meg a szerbiai állampolgárok, az országban élő külföldiek, de akár a csak a vakcina miatt az országba érkezők is – emlékeztet az MTI.

A szerb vakcinaturizmusról korábban ebben a cikkükben írtunk.

Most azonban senki ne induljon útnak, mert az oltást csak szerb állampolgárok, illetve állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek kaphatják meg. Akik csak azért érkeznek külföldről, hogy felvegyék valamelyik vakcinát, ők nem kaphatják meg – hivatkozik a szerb kormány közlésére a VajdaságMa délvidéki hírportál.

Belgrádban már a lakosság 40 százalékát beoltották

Fotó: 123rf.com

A Pannon TV azt írja, Belgrád több mint 500 ezer embert beoltottak már, ez a szerb főváros felnőtt lakosságának 40 százalékát jelenti. A második oltást mintegy 400 ezren kapták meg. Goran Vesić, Belgrád polgármester-helyettese kiemelte, legfőbb cél, hogy 750 ezren felvegyék a koronavírus elleni vakcinát, ugyanis ezzel a számmal valószínűleg vissza lehetne térni a normális kerékvágásba. Belgrádban ma a vendéglátósokat, a szállodai dolgozókat, fodrászatokban és kozmetikai szalonokban dolgozókat oltják.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdára 2965-tel, a járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában 32-vel nőtt. A beadott vakcinák száma az országban meghaladta a 3,5 milliót.