Szerdától tanszüneti menetrend lép életbe a BKK-nál

Forrás: MTI

 2021. március 08. 13:29

A koronavírus-járvány harmadik hullámának idejére ideiglenes bezárt óvodák, iskolák és a csökkenő utasforgalom miatt szerdától a közösségi közlekedési járatok tanszüneti menetrend szerint közlekednek, ennek bevezetése várhatóan két lépcsőben valósul majd meg.

A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható – közölte a BKK.

Hangsúlyozták, hogy "ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra."

bkk_menetrend

A tanszüneti menetrend nem minden esetében tartalmazza a 20 óra utáni járatcsökkentést, így március 16-tól újabb változások várhatóak

Fotó: BKK

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, és érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

A közleményben tudatták azt is, hogy a BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos módon üzemelnek.

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobil applikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelynek használata nem csak a vásárlás, de az utazás alatt is biztonságosabb.

A közlemény szerint a bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik. A BKK kiemelte, járatai továbbra is biztonságosak, szolgáltatóik a járvány kezdete óta naponta fertőtlenítik a járműveket.