Szerdától útszűkület a budapesti repülőtérre vezető úton

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 26. 16:40

Augusztus 28-tól szeptember 21-ig a terminálhoz vezető útszakasz mindkét irányban egy sávra szűkül az új turbó körforgalom építésének területén.

Újabb szakaszához ért az új repülőtéri turbó körforgalom építése. A repülőtér megközelíthetőségét jelentősen javító forgalmi csomópont építése miatt várhatóan augusztus 28. és szeptember 21. között, az új útpálya kialakítása idejére egy-egy sávra szűkül a forgalom a terminál bekötőútján – közölte a Budapest Airport Zrt.

A közlemény szerint a beruházásnak ezt a szakaszát az építtető Budapest Airport kérésére a kivitelező a lehető legrövidebb idő alatt végzi el, és minden lehetséges forgalomtechnikai eszközzel segíti a közlekedés zökkenőmentességét. Az új turbó körforgalom a terminál gyors és biztonságos megközelítését biztosítja.

A bő háromhetes időszak egyik legfontosabb változása, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik a J porta helyett csak a repülőtér D portáján át közlekedhetnek, ezzel is tehermentesítve az Aeropark repülőmúzeumhoz és a Holiday parkolóhoz vezető bekötőút kereszteződését.

Az új turbó körforgalom a terminál gyors és biztonságos megközelítését biztosítja

Fotó: Budapest Airport

A repülőtér ezzel egyidőben a D porta infrastruktúráját is felkészítette a teherforgalom fogadására annak érdekében, hogy a beléptetésre várakozó járművek a 4-es főút forgalmát ne akadályozzák.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a körforgalmat a lehető leghamarabb átadjuk az autósoknak, eközben pedig az építkezés is a lehető legkisebb hatással legyen az autóforgalomra” – mondta el Keszey Krisztián, a Budapest Airport projektmenedzsment iroda vezetője.

Hozzátette: „A következő háromhetes időszakban különös körültekintést és türelmet kérünk az autóvezetőktől, ezt követően pedig csak egyre jobb lesz a terminál és a parkolók megközelíthetősége, egészen a körforgalom elkészültéig, ami az autósok számára nagyon pozitív változás lesz.”