Szerdától zöld repjegy is vásárolható a Lufthansa-csoport járataira

Forrás: turizmus.com

 2023. február 15. 14:08

A Lufthansa-csoport február 15-től európai járataikon bevezetik az úgynevezett „Green Fare” feláras repülőjegy vásárlási opciót, amely a viteldíjon felül a járat szén-dioxid-kibocsátás kompenzációjának díját is tartalmazza.

Az osztrák légitársaság (AUA) anyavállalata, a Lufthansa új, "zöld" repülőjegyekkel bővíti a repülésekből származó CO2-kibocsátás kompenzálásának lehetőségeit, így az osztrák légitársaságnál is elérhető lesz az opció – számolt be róla Kovács Balázs Bécsben élő turisztikai szakember a blogján.

Az AUA járatain Európán belül, míg A Lufthansa-csoport más légitársaságainál Észak-Afrikába is foglalhatók a klímavédelmi jegyek. Ez kezdetben közel 730 ezer járatra vonatkozik – a fő márka, a Lufthansa és az Austrian Airlines mellett ezek a Brussels Airlines, a svájci Swiss és Edelweiss, az Eurowings Discover és az Air Dolomiti. Az interkontinentális útvonalakon később vezetik be a zöld jegyeket – írja a Kurier.

Az AUA járatain csak Európán belül, míg A Lufthansa-csoport más légitársaságainál Észak-Afrikába is foglalhatók a klímavédelmi jegyek

Fotó: Austrian Airlines

Az önkéntes kiegészítő felár járatonként a megtett táv függvényében más és más, ám „jelentősen érezhető mértékű” lesz – olvasható a Lufthansa elnökségi tagjának, Harry Hohmeisternek sajtónyilatkozatában.

A kiegészítő zöld jegyből származó bevételt a klímavédelmi célokat támogató környezetvédelmi projektek támogatására fordítják. Az AUA fenntarthatósági stratégiája szerint a klímavédelemi intézkedések 20 százalékát a környezetbarát, fenntartható „SAF-üzemanyagok” fokozatosan növekvő mértékű használata, míg 80 százalékát a természetvédelmi projektek közvetlen finanszírozása jelenti, amelyek hozzájárulnak a légkörbe került káros gázok megkötéséhez.