Szexista reklám a légi közlekedésben

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 18. 12:38

Nagy port kavart a közelmúltban egy olcsó, Kazahsztánban forgatott orosz nyelvű légi közlekedési promóciós film, amely nem a tudatunkra, inkább az érzékeinkre hat – vagy talán az ösztöneinkre?

A Chocolate Travel nevű légitársaság modelljei nem viselnek ruhát, csupán apró kalapot, és itt-ott eltakarják meztelen testüket. A szexisen turbékoló hangon előadott szlogen – néhány levegőbe dobott csókkal körítve – körülbelül úgy hangzik: ha a Chocolate Travellel utazol, nincs szükséged semmi másra – írja a Daily Mail-re hivatkozva az alltomresor.se turisztikai oldal.

Nem tudni, hogy blöffnek szánták-e a reklámfilmet, vagy félig komolynak, mindenesetre a net rögtön világgá röpítette, hogy létezik ilyen légitársaság, hiszen a meztelenségre mindenki kíváncsi.

Azt persze senki nem gondolja komolyan, hogy ilyen lesz majd a stewardessek fedélzeti egyenruhája, de egyelőre csupán egy kis sál kendő és sapka az összes öltözékük. A szöveges banner éppen elfedi a hölgyek mellét. Mindez férfi változatban is elkészült, ahol mindösszesen egy kalapot viselnek a pilóták, méghozzá legférfiasabb testrészükön.

 

A PR-film rögtön a figyelem középpontjába került, ám mind a szakmában, mind a közösségi médiában többnyire negatívan reagáltak. Ez túl sok, egyszerűen émelyítő – jegyezte meg az egyik orosz kommentátor. Egy utazó szerint a cégnek biztos jelentős pénzügyi problémája van, ha már ehhez folyamodik.

A promóciós film mindenesetre egy korlátot tört át, még ha ízléstelent is, hiszen eddig a stewardessek és pilóták egyenruhája inkább a katonai uniformisokra emlékeztetett…