Sziget-hangulat a reptéren

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 18. 19:23

A vasárnapi esti fesztiválzárás után a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2. terminálján még néhány napig érezhető: a járatukra várakozók és a reptéren éjszakázók számára néhány arra alkalmas teret elkülönített a repülőtér üzemeltetője.

A Budapest Airport elkülönített néhány arra alkalmas területet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. terminálján, hogy a Sziget Fesztivál nézői átvészeljék a zárás és a repülőjáratok közötti időt, olykor napokat. A repülőtéri mini-Woodstock részeként a 2B terminál érkezési szintjén, illetve a SkyCourt érkezési szintjén lévő folyosóján alakítottak ki pihenőrészt, ahol a fesztiválozók kiteríthetik hálózsákjaikat, pihenhetnek pár órát indulás előtt és felölthetik a fali konnektorokból a mobiltelefonjukat.

 

A Sziget repülőtéri hatása még néhány napig eltarthat, hiszen nem tud mindenki a zárást követő napon repülőre ülni, annyira nagy volt az érdeklődés a repülőjegyek iránt is. Sokan már fél évvel a Sziget kezdete előtt lefoglalták a repülőjegyüket, ők a szerencsés kisebbség, akik az amúgy telt házas gépekre még felférnek. A Budapest Airport 2. terminálján ezzel együtt is csak vasárnap éjszaka mintegy 200-250 fiatal éjszakázott a repülőgépére várva. Erre való tekintettel a Budapest Airport sűrítette a takarítást az érintett részeken.

A fesztiválozók hátizsákjainak védelmére és a zavartalan forgalom érdekében mintegy hétezer erős műanyagzsákot vásárolt a repülőtér, amiket a check-in pultokban helyeztek el. Így a feladott hátizsák, sátor vagy hálózsák sem sérül, illetve elkerülhető, hogy a különféle lelógó hevederek, szíjak a csomagszállító rendszerben elakadva késedelmet okozzanak.

„Az elmúlt évek alatt volt lehetőségünk felkészülni a különféle fesztiválok közönségének lehetséges igényeiből, zsákokat szereztünk be és a kijelölt pihenőhelyeket is próbáltuk a napi normál forgalomtól legkevésbé terhelt terminálterületeken kialakítani” – jelentette ki Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója.