Szigorítják az ellenőrzést Sanghaj repülőterein

Forrás: MTI

 2014. május 08. 13:04

Sanghaj repülőterein csütörtöktől a 2010-es világkiállítás és a 2008-as pekingi olimpia idején bevezetetthez hasonló, kettes fokozatú biztonsági előírások lépnek életbe, ami szigorúbb ellenőrzést és a fedélzetre jutásig hosszabb várakozást jelent az utasok számára.

Az utasoknak arra kell számítaniuk, hogy ruházatukat és csomagjaikat az eddiginél alaposabban vizsgálják át, emellett a szúrópróbaszerű ellenőrzések is szaporodnak, s fokozzák a robbanószerek utáni kutatást is. A jövő héttől minden utast egyenként ellenőrizni fognak - jelentette be a repülőtéri hatóság.

A biztonsági fokozat emelése az utazók számára némiképp megnövekedett várakozást és hosszabb sorokat jelent majd, így a hatóság arra kéri az érintetteket, hogy  indulás előtt legalább két órával legyenek a repülőtéren.

A 24 milliós kelet-kínai metropolis repülőtéri hatósága nem indokolta meg a fokozott szigor okát, és azt sem tudni, hogy azok meddig maradnak életben. A város május végén negyven ország és nemzetközi szervezet részvételével zajló nemzetközi konferenciának ad otthont (témája az együttműködés és bizalomépítő intézkedések Ázsiában), így a rendelkezések várhatóan legalább az értekezlet május 21-i befejeztéig érvényben maradnak.