Szingapúrba indított járatot a LOT

Forrás: turizmus.com

 2018. május 16. 08:38

A lengyel légitársaság június végéig heti három, a nyár végéig pedig heti négy alkalommal repül Szingapúrba.

Az ázsiai városállam a LOT ötödik ázsiai úti célja, az útvonalon Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgép közlekedik. A gép 23.00 órakor indul Varsóból és másnap 17.15-kor érkezik Szingapúrba. Visszafelé éjfélkor van az indulás és 6.15-kor az érkezés.

A LOT vezérigazgatója, Rafał Milczarski a járatnyitás kapcsán hangsúlyozta, hogy “Az új járat két fontos gyűjtő-elosztó pontot köt össze, Varsót Közép-Európában, illetve Szingapúrt, Délkelet-Ázsiában”.

Szingapúr

Fotó: pixabay

A szingapúri Changi repülőtér vezérigazgatója, Lee Seow Hiang kiemelte, hogy ez az első közvetlen légi kapcsolat a városállam és Közép-Európa között. Az utóbbi másfél év során más európai járatok is elindultak Szingapúrból, nevezetesen Athénbe, Düsseldorfba és Stockholmba.

A LOT Dreamlinere a Varsó és Szingapúr közötti 9500 kilométeres távolságot 12 óra alatt teszi meg.

Code-share és interline megállapodások eredményeként a utazók egyetlen repülőjegyen le tudják foglalni útjukat a JetStar Group (Singapore Airlines, Qantas és Air New Zealand) Szingapúrból induló járataira is. A LOT jegyirodát is nyitott már Ausztráliában.

Az átszállási lehetőség Varsóból is ideális Európa számos nagyvárosa, így Budapest felé is: a maximális átszállási idő kevesebb mint egy óra.

A szingapúri járatnyitás illeszkedik a LOT növekedési stratégiájába, melynek keretében 2016 eleje óta 58 új járatot indított a légitársaság, egyebek mellett Varsóból Los Angesbe, Newarkra, Tokióba, Szöulba és Asztanába. Az idén indult el két interkontinentális járat Budapestről New Yorkba és Chicagóba.

Kapcsolódó cikkek

Nagyot dobbant idén a LOT

2018. január 25.