Szingapúr–Canberra–Wellington járatot indított a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 21. 15:00

Capital Express néven a Singapore Airlines elsőként indított nemzetközi légijáratot , amely összeköti Szingapúrt Ausztrália és Új-Zéland fővárosával.

Az első járat kedd éjjel, 23 órakor szállt fel a szingapúri Changi Nemzetközi repülőtérről és helyi idő szerint szerda reggel 8.15 órakor érkezett meg Canberrába, ahonnan folytatta útját tovább Wellingtonba, ahol helyi idő szerint 15 órakor landolt.

A Szingapúrból és Canberrából induló utasainkat már a beszállító kapunál étel és italkínálattal köszöntötte a légitársaság, hogy az új járat indulását még emlékezetesebbé tegye.

A Capital Express mostantól hetente négyszer közlekedik a Szingapúr–Canberra–Wellington–Canberra–Szingapúr útvonalon. A járat Boeing 777-200 géptípussal üzemel, 38 business és 228 economy osztályú üléssel a fedélzetén.

A Singapore Airlines az első nemzetközi légitársaság, amely rendszeres menetrend szerinti járatot üzemeltet Canberrába, és elsőként repüli a Canberra–Wellington útvonalat is.

Az új canberrai járatok növelik a Singapore Airlines már egyébként is kiterjedt ausztráliai útvonalhálózatát, mely tartalmazza a Szingapúr és Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth és Sydney között üzemelő járatokat is. A Silkair, a Singapore Airlines regionális partner-légitársasága repüli Cairnst és Darwint, míg a Scoot, a Singapore Airlines fapados leányvállalata a Gold Coast, Melbourne, Perth és Sydney útvonalakon közlekedik.

A Singapore Airlines közleménye szerint az új wellingtoni járat remekül kiegészíti az új-zélandi desztinációk – Auckland és Christchurch – sorát, melyekre a légitársaság már régóta közlekedtet járatokat.