Szinte megszólalnak az ÖBB leendő nightjetei

Forrás: turizmus.com

 2019. december 07. 13:13

Igazán impozáns képeket tett fel az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak) a honlapjára a 2022-től üzembe kerülő, újgenerációs nightjetekről.

Az új vonatok belső kialakítását időtlen és felhasználóbarát dizájn jellemzi majd a 3D grafikák szerint. A hétrészes járművek két ülőhelyes, három fekvőhelyes és két hálókocsiból állnak majd. Új szolgáltatás lesz az ingyenes wifi és a fedélzeti portál, amely a távolsági közlekedésben eddig csak a railjeteken volt elérhető.

Időtlen és felhasználóbarát dizájn

Fotó: blog.oebb.at

A fekvőhelyes kocsikban minden részletükben átgondolt minisuite-ek biztosítanak majd még több privátszférát. A jövő alvókapszuláinak is tekinthető minisuite-ek az egyedül utazók számára is lehetőséget nyújtanak arra, hogy ne kelljen ismeretlenekkel közösködniük, a kapszulák között lévő válaszfalat ugyanis tetszés szerint lehet elhúzni és megnyitni.

A csomagot a kapszulák előtt található, lezárható széfekben lehet majd elhelyezni.

A kapszulák berendezését lecsukható asztal, beépített tükör, olvasólámpa, digitális töltési lehetőség (vezeték nélküli, ill. konnektor), roló, ruhafogas, a személyes tárgyak számára tartó, kárpitozott oldalfal, fej- és hátrész, valamint egyebek mellett világításszabályozó és szervizhívó funkcióval ellátott távirányító alkotja majd.

 

A jövő alvókapszulái az ÖBB vonatain

Fotó: blog.oebb.at

A négyszemélyes fülkékben az alsó ágyak alatt nagyméretű csomagtároló, hangulatvilágítás, mindkét szinten asztal és beépített esésvédő is található lesz, az alsó, elsüllyeszthető asztal helyén pedig pótágyat is el lehet majd helyezni a gyerekek számára.

A standard és deluxe hálófülkékben ezenfelül előtér, saját wc és tusoló is található lesz, a fülkék kialakítása pedig gondoskodik majd a meghitt, közös utazási élményről.

Az új vonatokat a fogyatékkal élők igényeinek figyelembe vételével alakítják ki.