Szlovák ízek és úti célok a Nagycsarnokban

Forrás: turizmus.com

 2017. június 13. 18:21

Június 13–15. között nyolcadik alkalommal rendeznek Szlovák Napokat a Fővám téri Nagycsarnokban, ahol Szlovákia turisztikai és gasztronómia ízelítővel is várja a látogatókat.

Hagyományosan ezúttal is megjelenik a Nagycsarnokban Szlovákia turisztikai kínálata, magyar nyelvű prospektusokat találhatnak az érdeklődők a Magas- és az Alacsony-Tátráról, az UNESCO világörökség-helyszínekről, a Szlovák Paradicsomról, Nyitráról, Kassáról, Zólyomról és még számos más városról. Elhozták katalógusaikat a Szlovákiát programozó utazási irodák is, így a Car-Tour, a Lupus Travel és a Neckermann.

Ilyenkor nagyon népszerűek a várak és kastélyok, a városlátogató programok és a fesztiválok, s a síterepeken is van élet, amelyeket tavasztól őszig a bakancsos turisták vesznek birtokba – mondta Sona Jelínkova, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője a keddi megnyitón. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a hétvégén érdemes lesz például Pozsonyba utazni, a színpompás Koronázási Ünnepi Játékokra.

Érdeklődők a szlovák pult előtt

Fotó: turizmus.com

Már az első napon sokan megálltak a Nagycsarnok szlovák pultjainál, ahol északi szomszédunk legismertebb ízei is felvonultak. Frissen csapolt Arany Fácán sört és bryndzás, azaz juhtúrós falatkákat lehetett kóstolni. És persze nem lenne teljes a megjelenés a Horalky – új nevén Momenst – nápolyi nélkül, amelynek népszerűségét mutatja, hogy minden másodpercben eladnak belőle kettőt a világban.

Külföldiek is megálltak megkóstolni a szlovák sört

Fotó: turizmus.com

A képviselet-vezetőtől azt is megtudtuk, idén tovább nőtt a magyar beutazó forgalom, az év első három hónapjában 30 százalékkal több magyar vendégéjszakát regisztráltak, mint az előző év hasonló időszakában.