Szlovén turisztikai képviselet nyílhat Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. október 06. 15:58

A jövő év első felében megnyílhat a Szlovén Turisztikai Hivatal magyarországi irodája – tudtuk meg az Európa hajón tartott szlovén workshopon, amelyre minden eddiginél több turisztikai szakember érkezett Szlovéniából.

A szlogen már ismerős: a „zöld Szlovénia", amellyel a kicsi, de élhető, egészséges ország aktív élményekre buzdít. Idén Ljubljana viselheti az Európa Zöld Fővárosa címet.

Szlovénia GDP-jének ma már 13 százalékát adja a turizmus, tavaly 12 százalékkal több turistát fogadott, mint a megelőző esztendőben, amivel rekordévet zárt. A növekedés idén is folytatódott, eddig meghaladja a 10 százalékot. Hazánk is a feljövő küldőpiacok között van, 2016. január és augusztus között 14 százalékkal bővült a Magyarországról érkező vendégforgalom.

Ksenija Skrilec szlovén nagykövet (a képen piros kisbabátban) munkatársunknak elmondta: eldöntött tény, hogy a magyar piac fontosságára való tekintettel a Szlovén Turisztikai Hivatal képviseletet nyit hazánkban, a tervek szerint egy szlovén kézműves étteremmel. A pontos időpont még nem ismert, de a nagykövet szeretné, ha ez még az ő mandátumának idejére esne, amely jövő júliusban jár le.

 

Mindegyik régióból többen is érkeztek a workshopra: síközpontok, termálfürdők, szállodák, barlangok és városi turisztikai irodák szakemberei egyaránt képviseltették magukat. A Kompas ezúttal is magyar nyelvű utazási prospektusban adta közre több szlovén település szállodai kínálatát. Újdonságnak számít a magyar nyelvű térkép.

Ahogyan ők fogalmaznak, Szlovénia ott van, ahol Európa szívében találkozik egymással az Alpok, a mediterrán partszakasz, a szelíd Pannon-síkság és a romantikus-rejtelmes karsztvidék. Területe egyharmada Magyarországénak, mégis 15 gyógyüdülőhellyel bír, köztük az egyik leghíresebb Termana Lasko. A gyógyüdülőhelyeket wellnessközpontok, elegáns és megfizethető szállodák, szórakoztatóközpontok és magas nívójú gasztronómiával előrukkoló éttermek kínálata egészíti ki. Nagyszabású beruházással bővítik a több szakmai, köztük építészeti díjat elnyert Terme Olimia gyógyüdülőhelyet, valamint az Orchidelia nevű luxus wellnessközpontot, ahogyan arról Andrej Pust kereskedelmi igazgató beszámolt.

 

Szlovénia egyre kedveltebb célpontja a sísport magyar szerelmeseinek is, közülük már évek óta számosan váltják ki az egységes síbérletet, amely idén is számos kedvezményt nyújt.