Szombattól lezárják a reptéri felhajtó Budapest felé vezető oldalát

Forrás: turizmus.com

 2024. április 24. 17:35

Április 27-én, szombaton az ötödik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ezalatt az időszak alatt, a repülőtérről Budapest felé tartó felhajtó felújítása zajlik majd.

Mivel a felhajtó ág zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd Budapest felé felhajtani - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

mkif_felujitas

Az ötödik ütemben a repülőtérről Budapest felé tartó felhajtó felújítása zajlik majd

Fotó: MKIF

A főváros irányába közlekedőknek a repülőtérről az M0 autóút felé kell elindulniuk és az M0 autóút – 3101 jelű út (Ecseri út) csomópontjában tudnak visszafordulni Budapest felé.

Az MKIF a terelés irányát egyértelműsítő ábrát is készített:

mkif_felujitas

A főváros irányába közlekedők az M0 autóút – 3101 jelű út (Ecseri út) csomópontjában tudnak visszafordulni Budapest felé

Fotó: MKIF

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk. A felújítás ötödik üteme a tervek szerint április 30-ig (keddig) tart, a május 1-i munkaszüneti napot várhatóan nem érinti.

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávzárások.

A repülővel utazóknak azt javasolják, hogy annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék a felújítás alatt, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek.

(Borítókép: 123rf.com)