Szorosabbra fűzi kapcsolatát a KLM és a China Eastern Airlines

Forrás: turizmus.com

 2016. július 18. 14:08

A KLM Holland Királyi Légitársaság csatlakozott az Air France és a China Eastern Airlines között régóta működő kooperációhoz. A KLM és a kínai légitársaság kódmegosztásos járatokat indít Amszterdam és Sanghaj között. Az utasok számos új desztinációt érhetnek majd el az együttműködésnek köszönhetően.

A China Eastern Airlines első sanghaji járata június 26-án landolt Amszterdamban. A kínai légitársaság napi négy oda-vissza járatot üzemeltet majd Sanghaj és az amszterdami Schiphol repülőtér között.

„Az új kínai kooperációnak köszönhetően a KLM Schiphol repülőtere az egyetlen Skyteam légi csomópont Ázsián kívül, ahol mind a négy nagy-kínai légitársaság jelen van. Ez is hangsúlyozza a partnerkapcsolat fontosságát és a kibővített együttműködést. Az új útvonal Amszterdam és Sanghaj között a következő lépés a KLM kínai stratégiájában, melynek célja, hogy Amszterdam legyen a folyosó Európa és Kína között” – nyilatkozta az új útvonalról Pieter Elbers a KLM elnök-vezérigazgatója.

A KLM és a China Eastern Airlines folytatja az egyeztetéseket az együttműködés további bővítéséről.

A KLM és az Air France már régóta dolgozik együtt szorosan a China Southern Airlines-szal: 10 éve kezdődött közös történetük, és ma már hat útvonalat működtetnek együtt Kína és Hollandia között, amellyel egyenként további 35 kódmegosztásos desztináció érhető el.