Sztárséfek állítják össze az Aegean menüjét

Forrás: turizmus.com

 2018. május 07. 10:45

Görögország vezető gasztronómiai szakértői tervezik az Aegean Airlines új fedélzeti menüjét.

Lefteris LazarouChristoforos Peskias és Stelios Parliaros nevével fémjelzett, valamint  Konstantinos Lazarakis (Master of Wine) borajánlásával újul meg az Aegean Airlines business osztályának menüje. A légitársaság hosszútávú együttműködést  jelentett be e három kiváló görög séffel és borszakértővel, hogy a fedélzeti menü révén is minél nagyobb közönséggel ismertesse meg a görög gasztronómiát.

Az Aegean nemzetközi járatain lehet majd találkozni a görög ízekkel. A séfek Kréta, Naxosz és a Peloponnészoszi-félsziget ízeit idézik meg negyven különböző menüben görög hozzávalók felhasználásával. Az együttműködés a séfekkel az egész 2018-as évben tart majd, és a tervek szerint jövőre is folytatják újabb mesterszakácsok bevonásával.

A három séf, aki az Aegean menüjét megalkotja

Fotó: Aegean

Az Aegean elkötelezett a hazai gasztronómiai hagyományok népszerűsítésében, hiszen helyi termelők görög termékeinek felhasználásával készülnek a fogások. A légitársaság 2010 óta  85 görög pincészet borait mutatta be fedélzeti kínálatában, a borokról és a borvidékekről a BLUE Inflight Magazinban  bővebben is lehet olvasni.

Kapcsolódó cikkek