Sztrájk bénítja Franciaország közlekedését

Forrás: turizmus.com

 2023. január 19. 12:57

Január 19-én és 20-án fennakadásra számíthatnak a Franciaországba tartó utazók a nyugdíjreform miatti általános sztrájk miatt.

A Francia Külügyminisztérium azt tanácsolja azoknak, akik a sztrájk ideje alatt Franciaországba vagy onnan elutaznak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a legfrissebb információkról, kerüljék a tüntetéseket, és kövessék a helyi hatóságok tanácsait.

Az Eurostar megerősítette, hogy január 19-én és 20-án nagysebességű vonatai módosított menetrend szerint közlekednek majd az általa használt észak-franciaországi vonalakon.

Az EasyJet eközben azt tanácsolja az utasoknak, hogy mielőtt elindulnának az repülőtérre, ellenőrizzék járatuk státuszát a weboldalukon vagy az alkalmazásukon keresztül. A légitársaság felhívja a figyelmet, hogy mivel az országos és helyi vasúti járatok is érintettek lehetnek, érdemes előre megtervezni az utazást, és elegendő időt hagyni a repülőtérre való eljutásra – írja a TTG Media.

A Reuters jelentése szerint a légitársaságokat, köztük az Air France-t és a Vuelinget is arra kérte a francia légiközlekedési felügyelet, hogy minden ötből egy járatot ötödik járatukat töröljék a második legnagyobb párizsi repülőtérről, Orlyból.

Az Orly repülőtérről induló járatokat is érinti a sztrájk

Fotó: tupungato/123RF.COM

A Dover és Calais közötti kompjáratok is érintettek lesznek: a P&O Ferries figyelmeztetett, hogy csütörtökön reggel 7 órától kilenc órán át felfüggesztik a kikötőbe és onnan induló járatokat. A DFDS eközben közölte, hogy a Dover és Calais közötti utazás miatt Dunkerque-en keresztül alternatív utazási lehetőségeket biztosítanak az utasok számára.