Szerdától sztrájkol a Deutsche Bahn, magyar járatok is érintettek

Forrás: turizmus.com

 2024. január 09. 16:25

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban január 10-én szerdán hajnali 2 órától január 12-én pénteken 18 óráig munkabeszüntetést tartanak.

A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV információs felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

Kétnapos sztrájkot tart a Deutsche Bahn január 10. és 12. között

Fotó: 123rf.com

A munkabeszüntetés érinti a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti közvetlen kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight (EN 462/nj 236, nj 237/EN 463), a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő railjet express, a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight (EN 476/nj 456, nj 457/EN 477), valamint a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity (EC 172, EC 173) vonatokat.

A MÁV részletesen összeszedte a változásokat, amelyeket ITT nézhet meg.

A társaság közölte, hogy az online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni.