Sztrájkra készülnek a hétvégén a portugál földi kiszolgálók

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 25. 14:25

Portugália főbb repülőterein, Lisszabonban, Portóban, Faróban és Funchalban a földi kiszolgálók a hétvégén várhatóan sztrájkba lépnek, mivel egyelőre nem sikerült megegyezni a fizetéssel és a munkafeltételekkel kapcsolatos vitában.

A múlt héten megszakadtak a tárgyalások az országban a polgári légiforgalmi dolgozók szakszervezete (Sintac) és a portugál foglalkoztatási és munkaügyi kapcsolatokért felelős főigazgatóság között, ezután jelentették be a földi kiszolgálók, hogy sztrájkba lépnek.

A TTG információi szerint a Portway földi kiszolgáló vállalatnál dolgozó munkavállalók augusztus 26-28. között teljes munkabeszüntetést terveznek, annak ellenére, hogy korábban a Sintac és a főigazgatóság között a minimális szolgáltatási szintekről folytattak tárgyalásokat.

Az Expresso portugál lap értesülései szerint a portugál munkaügyi és infrastrukturális államtitkárok úgy rendelkeztek, hogy legalább napi egy Lisszabon és Funchal közötti, valamint egy Porto és Funchal közötti oda-vissza járatot biztosítani kell.

lisszabonrepter_123rf

Portugália fő repülőterein, Lisszabonban, Portóban, Faróban és Funchalban a földi kiszolgálók a hétvégén várhatóan sztrájkba lépnek

Fotó: bennymarty/123rf.com

Egy korábbi nyilatkozatában a Sintac - amely a további tárgyalások folytatása érdekében egyszer már elhalasztotta az eredetileg áprilisra tervezett sztrájkot - azt mondta, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy a vita ne vezethessen közvetlen munkabeszüntetéshez.

A sztrájkfelhívás augusztus 26-án 0 órától augusztus 28-án 24 óráig tart.