Szupergyors katamarán Bécs és Pozsony között

Forrás: turizmus.com

 2019. április 02. 11:48

A múlt héten állt forgalomba az a gyorshajó, amely 1 óra 15 perc alatt teszi meg a Bécs és Pozsony közötti utat a Dunán.

Ünnepélyes keretek között helyezték forgalomba a Bécset Pozsonnyal összekötő gyorskatamarán hajót – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs turisztikai szakember.

Az új hajótípus menetrend szerint 1 óra 15 perc alatt teszi meg a két főváros közti utat. A Twin City Liner mostani, második generációs fejlesztése két hajót vált ki a forgalomból, hiszen 250 fős utaskapacitása felülmúlja a korábbi két hajó együttes befogadóképességét.

A hajót üzemeltető Central Danube projektcég a 2006-ban kezdődött sikertörténet folytatást várja az új hajócsodától.

A Twin City Liner az elmúlt 13 szezonban összesen 1,7 millió utast szállított Bécs és Pozsony között, tavaly az utasszám 148 ezer fő volt.

Az Egyesült Királyságban gyártott, a legmodernebb technológiai követelményeknek és szigorú környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő hajó 4 darab, egyenként 1.100 lóerős jetmotorral van ellátva, amely rendkívüli fordulékonyságot biztosít a hajótestnek, amely 70 km/h-s csúcssebességre képes.

Látványnak sem utolsó az új hajó

Fotó: Twincityliner.com

Európa egymáshoz legközelebb fekvő két fővárosa között nem csak a menetidő rövidült le, hanem a sikeres projekt a kitűnő regionális együttműködés szimbóluma is - méltatta a városi életminőség javítása és a fenntartható közlekedés szempontjából is mintaértékű kooperációt Bécs város polgármestere, Michael Ludwig.

A projekt turisztikai szempontból is jelentős, mivel a két főváros turisztikailag frekventált belvárosát köti össze, így biztosítva az élményszerű és komfortos közlekedést.

A Twin City Liner az összes jelentős tour operator ajánlatában szerepel, hiszen a hajó csoportos utazásokra és 2in1 city break programokra egyaránt alkalmas. A legolcsóbb teljes árú jegy egy viszonylatra már 20 eurótól elérhető, míg a captain loundge-ban utazva 45 euróba kerül a menetjegy.

A hajó avatását követő sajtótájékoztatón és az első próbaúton során sokan érdeklődtek, hogy vajon mikor lesz hasonló dunai összeköttetés Bécs és Budapest között...