Szűrőbuszos koronavírus-tesztelés Ferihegyen is

Forrás: turizmus.com

 2020. november 17. 07:58

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Terminálja előtt is zajlik szűrőbuszos mintavétel – adta hírül a Budapest Airport.

Már szűrőbuszok is közreműködnek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésében. A korábbi kormányzati bejelentés alapján több mobil szűrőhely is működni fog a fővárosban és környékén, melyek közül az egyik a Liszt Ferenc repülőtér 1. Terminál főbejárata előtti parkolóban kapott helyet. A mintavétel kizárólag háziorvos megrendelésére, előzetesen egyeztetett időpontban történik – adta hírül közösségi oldalán a Budapest Airport.

Munkában a szűrőbusz az 1. Terminál előtt

Fotó: Budapest Airport

A szűrőbuszok azok tesztelésében vesznek részt, akik esetében a háziorvos előírta a koronavírus-tesztet és a mentőszolgálat felvette velük a kapcsolatot. Ők dönthetnek úgy, hogy – amennyiben egészségi állapotuk megengedi –  nem otthon várják meg a mentő érkezését, hanem ellátogatnak a szűrőpontra és ott csináltatják meg a tesztet – mondta el korábban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A szűrőbuszhoz érkezőknél előbb gyorstesztet végeznek, és amennyiben pozitív az eredmény, megállapítják a fertőzöttséget. A negatív gyorsteszt-eredmény után azonban a mentőszolgálat munkatársai elvégzik a PCR-tesztet is.

A fővárosban a repülőtéren kívül Csepelen a Deák téri parkolóban, Kőbányán az Albertirsai úton, Óbudán a Pók utca Duna felőli végén várják még a szűrésre érkezőket.