Tabletkölcsönző az Emirates járatain

Forrás: turizmus.com

 2017. április 09. 00:01

Az Emirates újabb szolgáltatást vezetett be az Egyesült Államokba tartó járatain: a First és Business osztály utasai tableteket kölcsönözhetnek a fedélzeten.

Az új szolgáltatás bevezetésével a légitársaság az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal szabályozására válaszol, amelynek értelmében a Dubajból az Egyesült Államokba tartó nonstop járatok utasainak kötelező a laptopokat, a tableteket és más, az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket a feladott poggyászba csomagolni.

Az Emirates prémium utasai a légitársaság Dubajból az Egyesült Államokba tartó nonstop járatain ingyenesen kölcsönözhetnek Microsoft Office 2016-tal ellátott Microsoft Surface tabletet, munkájukat pedig a járatokra felvihető USB használatával le is tölthetik.

Azok az Egyesült Államokba tartó utasok, akik a fedélzeten inkább pihennének, vagy az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerének tartalmaiban merülnének el, a légitársaság ingyenes laptop- és tablet megőrző szolgáltatását vehetik igénybe.

Fotó: Emirates

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Emirates Egyesült Államokba tartó utasai egészen a beszállás pillanatáig használhassák elektronikus eszközeiket. Laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket a beszállókapuknál ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak. Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza. A szolgáltatás minden osztály utasa számára elérhető.

Eddig közel 8 ezren vették igénybe az Emirates laptop- és tablet megőrző szolgáltatását a légitársaság heti 112 nonstop Dubaj-USA járatán. A szolgáltatásról készült videó az alábbi linkre kattintva érhető el.

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal tiltása nem vonatkozik az Emirates Milánón (EK205)   és Athénon (EK209) keresztül az Egyesült Államokba közlekedő járataira, valamint az Egyesült Államokból induló, illetve az Emirates más útvonalain közlekedő járataira.