Költségtérítéssel támogatják az oroszokat, hogy belföldön utazzanak

Forrás: turizmus.com

 2021. március 31. 15:24

Az orosz turisztikai ipar a fellendülés első jeleiről számolt be a Covid-válság után. Szakértők szerint az egyértelműen negatív 2020-as év ellenére a turisztikai szektor jelenleg a halasztott kereslet bizonyos hatásait látja – írja a VIMOSZ hírlevele.

Az előrejelzések szerint 2021-ben körülbelül 7-8 millió orosz tesz külföldi utazást, tehát négyszer annyian, mint 2020-ban. A turisták előtt megnyílt országok megpróbálják kihasználni az orosz állampolgárok utazási vágyát, akik számára jelenleg a legvonzóbb úti célok között megjelenik az Egyesült Arab Emírségek és a Maldív-szigetek, de e pozitív tendenciák ellenére valószínűleg a legnépszerűbb desztináció továbbra is Törökország.

Orosz Föderáció bármely régiójába lehet a cashback-program alapján utazni

Fotó: 123rf.com

Egyelőre azonban a belföldi turizmus marad az előnyben részesített megoldás – emelik ki. Oroszországban, az emberek 75-80%-a preferálja az utazásnak e formáját, ebben az évben a jelentések szerint a belföldi turizmus 10-15%-kal növekedhet.

E kereslet további fokozása érdekében indítja el az orosz kormány cashback- (pénzvisszatérítés) programjának harmadik szakaszát.A program feltételei változatlanok: a túra vagy az országon belüli szállásköltség 20%-át térítik vissza az utasoknak. A maximálisan visszatérített összeg 20 ezer rubel (1 RUB kb. 4 Ft) és az Orosz Föderáció bármely régiójába lehet utazni. Az orosz turisztikai ágazat illetékesei szerint ebben a szakaszban 40%-kal több partner vesz részt, ami körülbelül 3500 szállodát, utazásszervezőt és egyéb szolgáltatót jelent.